ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ και οι επικουρικοί όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, διοικητικοί, νοσηλευτές, παραϊατρικό κλπ) στα δημόσια νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν την αναλγησία της Πολιτείας που τους προσέλαβε για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα Υγεία. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ετοιμάζεται στάση εργασίας και διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την προσεχή Πέμπτη.

 

Οι μεν συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ απολύονται στο α΄δίμηνο του 2018, οι δε επικουρικοί απολύονται  σταδιακά από τις αρχές έως τέλος του 2018 και παράλληλα, κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι καθώς ήδη σε πολλά νοσοκομεία οι πάρεδροι δεν εγκρίνουν τα εντάλματα! Ο Σύλλογος Εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό" κάνει λόγο για "δουλεμπορία" και συνεδριάζει σήμερα για να συντονίσει τις δράσεις του με επικεφαλής τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ηλία Σιώρα.

Το δε Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή κάνει λόγο για εναγκαλισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για το χρόνο εργασίας των γιατρών:

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ  ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Οι βουλευτές την ΝΔ σήκωσαν τα χεράκια τους και ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα άρθρα 1-4 του κυβερνητικού νομοσχεδίου στα οποία περιλαμβάνονται όλες οι αισχρές καταστροφικές ρυθμίσεις περί ωραρίου εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, παρά το όχι «επί της αρχής» που είχαν δηλώσει !

Και αυτό ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ (Πέμπτη 9/11) που οι νοσοκομειακοί γιατροί διαδήλωναν δυναμικά στο υπουργείο Υγείας και στην Βουλή, και που εκδήλωναν την οργή τους εισβάλλοντας μέσα στο κτίριο του υπουργείου …

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.

Επιβεβαιώνεται  έτσι περίτρανα πως πρόκειται για μνημονιακές ρυθμίσεις «κατ’ εντολή» του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Επίσης έτσι καταρρίπτονται περίτρανα οι ΓΕΛΟΙΕΣ προπαγανδιστικές «καθησυχαστικές» αρλούμπες της κυβέρνησης πως ενώ γκρεμοτσακίστηκε να θεσμοθετήσει «επειγόντως» το νομοθετικό έκτρωμα, τάχαμου … «δεν θα το εφαρμόσει» ( ! ) : μην ανησυχείτε απερίγραπτοι κύριοι της κυβέρνησης – έ, αφού το ψήφισε η ΝΔ, ακόμα κι αν λέτε αλήθεια πως «δεν θα εφαρμόσετε» αυτό το έκτρωμα που φέρατε, είναι σίγουρο πως θα το εφαρμόσουν οι επόμενοι …

ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς Τσίπρας και Μητσοτάκης, Πολάκης και Άδωνις, Ξανθός και Οικονόμου …

Όταν ξανακάνουν πάλι πως δήθεν «τσακώνονται» με αφορμή τίποτα επικοινωνιακές τρίχες όπως συνήθως, θα γελάνε και τα WC στα νοσοκομεία …

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας αυτές τις μέρες εκφράζουν την οργή και την αγωνιστική τους διάθεση σε μαζικές γενικές συνελεύσεις.

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ !  Ο αγώνας τώρα αρχίζει.

Αιτήματα:

-          Να καταργηθεί ο νόμος – έκτρωμα για το ωράριο.

-          Πλήρης αποκατάσταση των μισθολογικών μας απωλειών.

-          Να δοθεί τέρμα στο αδιέξοδο με την ομηρεία της προσωρινότητας – επικουρικότητας – αναξιοπρέπειας – απληρωσιάς. Μαζικές προσλήψεις επιμελητών σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Καμία απόλυση επικουρικού.

-          Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη, ισότιμη περίθαλψη για τον λαό.